Lever, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kalvpuré FINDUS 96008588250 g
- Leverpastej250 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Buljongpulver
- Lökpulver
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och slät lingonsylt (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Detta recept på lever i gelékonsistens är lagat på Findus kalvpuré. Det är en god kalvpuré på finpasserat kalvkött. Ett snabbt sätt att servera snabba kalvrätter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)113,15 kcal
- Energi (kJ)473,46 kJ
- Fett5,13 g
- Enkelomättade fettsyror1,78 g
- Fleromättade fettsyror0,52 g
- Mättade fettsyror2,35 g
- Järn1,61 mg
- Kalcium69,36 mg
- Kalium179,72 mg
- Kolesterol56,85 mg
- Kolhydrat5,78 g
- Disackarider2,67 g
- Monosackarider0,22 g
- Sackaros0,30 g
- Magnesium16,83 mg
- Natrium189,07 mg
- Niacin3,33 mg
- Protein10,93 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten78,05 g
- Vitamin B122,21 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,13 µg
- Vitamin E0,42 mg
- Zink1,39 mg