Laxpaj, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg
- Matfett150 g
- Vetemjöl3 dl
- Bakpulver1 tsk
- Salt
- Fyllning
- Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860300 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415300 g
- Mjukost/ostkräm100 g
- Hummerfond1,50 msk
- Broccolitimbal FINDUS 9600860340 g
- Laxtimbal med röksmak FINDUS 9601551540 g
TILLAGNING
1. Smält matfettet.
2. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i formen.
3. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.
4. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt.
5. Häll blandningen i pajskalet. Stick ner tärnade timbaler.
6. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
TIPS!
Servera med gräddfilssås och t ex. Grön böntimbal, Findus 96008708.En smakfull och god laxpaj i timbalkonsistens är ett utmärkt middagsval. Väldigt gott och lättuggat!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)663,21 kcal
- Energi (kJ)2777,68 kJ
- Fett45,60 g
- Enkelomättade fettsyror8,04 g
- Fleromättade fettsyror1,51 g
- Mättade fettsyror23,88 g
- Fiber1,55 g
- Järn0,55 mg
- Kalcium157,29 mg
- Kalium25,92 mg
- Kolesterol96 mg
- Kolhydrat39,90 g
- Disackarider0,19 g
- Magnesium2,67 mg
- Natrium327,99 mg
- Niacin0,63 mg
- Protein24,14 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten6,08 g
- Vitamin D0,48 µg
- Vitamin E0,79 mg
- Zink0,10 mg