Laxmousse, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860
    800 g
  • Crème fraiche
    5 dl
  • Worcestershiresås
    1,50 msk
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall med tjock sås, potatismos och grönsaksgelé.

  5. En fantastiskt god laxmousse med mycket smak. Lagad i en geléanpassad konsistens, så att de med tugg- och sväljsvårigheter ska kunna njuta av laxmousse!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    206,63 kcal
  • Energi (kJ)
    864,52 kJ
  • Fett
    14,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,38 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,70 g
  • Mättade fettsyror
    9,20 g
  • Järn
    0,25 mg
  • Kalcium
    36,53 mg
  • Kalium
    385,31 mg
  • Kolesterol
    78,52 mg
  • Kolhydrat
    2,75 g
  • Disackarider
    1,27 g
  • Monosackarider
    0,33 g
  • Sackaros
    0,24 g
  • Magnesium
    26,04 mg
  • Natrium
    313,30 mg
  • Niacin
    1,79 mg
  • Protein
    16,95 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    98,23 g
  • Vitamin B12
    1,18 µg
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin D
    1,52 µg
  • Vitamin E
    0,91 mg
  • Zink
    0,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet