Köttbullar, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    350 g
  • Oxpuré FINDUS 96008183
    250 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    600 g
  • Lökpulver
    1,50 msk
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.

  2. 2.  Spritsa ut i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Kombiugn med ånga 125°C, ca 1 tim.

  3. 3.  Servera "köttbullar" tillsammans med sås, potatismos, grönsakstimbal och lingonsylt (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  4. TIPS!
    Julköttbullar. Pensla Färsbullstimbal, Findus 96008623 med matfett. Strö növer malen kryddpeppar.

  5. Smakfulla köttbullar i timbalkonsistens. Servera tillsammans med sås, potatismos, grönsakstimbal och lingonsylt för en fulländad smakupplevelse.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    151,85 kcal
  • Energi (kJ)
    635,40 kJ
  • Fett
    7,70 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,13 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,10 g
  • Mättade fettsyror
    2,05 g
  • Järn
    1,55 mg
  • Kalcium
    38,47 mg
  • Kalium
    216,97 mg
  • Kolesterol
    246 mg
  • Kolhydrat
    0,37 g
  • Monosackarider
    0,24 g
  • Magnesium
    22,03 mg
  • Natrium
    131,46 mg
  • Niacin
    4,92 mg
  • Protein
    20,25 g
  • Riboflavin
    0,35 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    90,43 g
  • Vitamin B12
    1,12 µg
  • Vitamin B6
    0,32 mg
  • Vitamin D
    1,10 µg
  • Vitamin E
    4 mg
  • Zink
    1,69 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet