Kött- och potatismosgratäng, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kötttimbal t ex. Oxtimbal FINDUS 9600858180 g
- Potatismos, tillagat120 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841520 g
- Vitlökspulver0,50 tsk
- Buljongpulver
- Salt, peppar
- Pensling: sockerkulör, malda kryddor
TILLAGNING
1. Lägg de färdiga timbalerna i en smord form.
2. Tina omelett- och timbalbas och rör ner i potatismoset. Smaksätt.
3. Fördela moset ovanpå timbalerna. Täck med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
TIPS!
Pensla före servering. Servera med sås och grönsakstimbal.Kött- och potatismosgratäng är lagad med Findus oxtimbal som är en mustig timbal gjord på puré av nötkött med ägg och smaksatt med goda kryddor.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)268,20 kcal
- Energi (kJ)1130,40 kJ
- Fett13,42 g
- Enkelomättade fettsyror0,90 g
- Fleromättade fettsyror0,34 g
- Mättade fettsyror1,80 g
- Fiber1,44 g
- Järn1,28 mg
- Kalcium93,60 mg
- Kalium300 mg
- Kolesterol3,60 mg
- Kolhydrat24,18 g
- Disackarider1,44 g
- Monosackarider0,60 g
- Sackaros0,24 g
- Magnesium21,60 mg
- Natrium360 mg
- Niacin1,32 mg
- Protein12,48 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten94,80 g
- Vitamin B120,12 µg
- Vitamin B60,26 mg
- Vitamin C7,20 mg
- Vitamin D0,13 µg
- Vitamin E0,20 mg
- Zink0,36 mg