Klassisk slottsstek, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Oxpuré FINDUS 96008183
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
  • Ansjovisspad, silat
    10 g
  • Lökpulver
  • Kryddpeppar mald
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar
  • Pensling: Sockerkulör, malda kryddor

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.

  2. 2.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. 4.  Pensla före servering. Skär i skivor och servera med sås, pressad potatis, grönsakstimbal och gelé.

  5. TIPS!
    Skinkstek. Använd skinktimbal, stekt, Findus 96008716.

  6. Laga och servera slottsstek till middag i veckan. Är lika gott att njuta av mitt i veckan som till helgen. Detta recept är lagat i timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    21,46 kcal
  • Energi (kJ)
    89,78 kJ
  • Fett
    1,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,54 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,33 g
  • Mättade fettsyror
    0,30 g
  • Järn
    0,13 mg
  • Kalcium
    9,90 mg
  • Kalium
    14,50 mg
  • Kolesterol
    9 mg
  • Kolhydrat
    1,18 g
  • Disackarider
    0,27 g
  • Monosackarider
    0,02 g
  • Sackaros
    0,27 g
  • Magnesium
    1,30 mg
  • Natrium
    275 mg
  • Niacin
    0,22 mg
  • Protein
    1,25 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Vatten
    5,30 g
  • Vitamin B12
    1 µg
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,06 mg
  • Zink
    0,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet