Kasslerkryddad gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Hickory Liquid Smoke
    2 tsk
  • Buljongpulver
  • Röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

  5. Kasslerkryddad gelé som är lagad på Findus skinkpuré, som är gjort på finpasserat skinka som är utmärkt att använda för matlagning. Kommer i lösfrysta bitar för enklare hantering. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    96,10 kcal
  • Energi (kJ)
    402,01 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,61 mg
  • Kalium
    194,72 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    2,40 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    18,33 mg
  • Natrium
    58,32 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    80,78 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet