Kalops, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Oxpuré FINDUS 96008183500 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Kryddpeppar, malen2 tsk
- Lökpulver1,50 msk
- Ev avkok på lagerblad
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i tärningar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och rödbetsgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Kalops är en riktig klassiker som är utmärkt för en av veckans middagar. Detta recept är i gelékonsistens för ett mer lättsmält alternativ, bra för de med tugg- och sväljsvårigheter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)96,10 kcal
- Energi (kJ)402,01 kJ
- Fett3,65 g
- Enkelomättade fettsyror1,14 g
- Fleromättade fettsyror0,24 g
- Mättade fettsyror1,76 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium65,61 mg
- Kalium194,72 mg
- Kolesterol41,85 mg
- Kolhydrat2,40 g
- Disackarider2,37 g
- Magnesium18,33 mg
- Natrium58,32 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein13,30 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten80,78 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,59 mg
- Zink0,97 mg