Julskinka, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Skinkpuré FINDUS 96008186300 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415300 g
- 2,50 msk
- Senap1,50 msk
- Buljongpulver1,50 msk
- Salt
- Röd karamellfärg
- Griljering
- Senap
- Siktat ströbröd
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.
2. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C i ca 40 min.
3. Blanda senapen med det sikade ströbrödet så att ströbrödet blir mjukt. Stjälp upp skinkan och bred senapsblandningen över. Servera i skivor med senap.
TIPS!
Vänta tills julskinkan svalnat innan du breder på senapen för att den inte ska rinna. Dekorera med grönkål för en härlig presentation.
Servera en smakfull julskinka i timbalkonsistens som ett alternativ på julbordet. Lättuggat och jättegott!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)89,54 kcal
- Energi (kJ)375,07 kJ
- Fett4,90 g
- Enkelomättade fettsyror1,27 g
- Fleromättade fettsyror0,47 g
- Mättade fettsyror1,47 g
- Fiber0,24 g
- Järn0,58 mg
- Kalcium28,30 mg
- Kalium46,13 mg
- Kolesterol102 mg
- Kolhydrat4,21 g
- Monosackarider0,12 g
- Magnesium6,53 mg
- Natrium44,08 mg
- Protein7,13 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten25,21 g
- Vitamin B120,44 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin D0,43 µg
- Vitamin E1,71 mg
- Zink0,41 mg