Julskinka, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    300 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    300 g
  • Senap
    1,50 msk
  • Buljongpulver
    1,50 msk
  • Salt
  • Röd karamellfärg
  • Griljering
  • Senap
  • Siktat ströbröd

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas  tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.

  2. 2.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C i ca 40 min.

  3. 3.  Blanda senapen med det sikade ströbrödet så att ströbrödet blir mjukt. Stjälp upp skinkan och bred senapsblandningen över. Servera i skivor med senap.

  4. TIPS!
    Vänta tills julskinkan svalnat innan du breder på senapen för att den inte ska rinna. Dekorera med grönkål för en härlig presentation.

    Servera en smakfull julskinka i timbalkonsistens som ett alternativ på julbordet. Lättuggat och jättegott!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    89,54 kcal
  • Energi (kJ)
    375,07 kJ
  • Fett
    4,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,27 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,47 g
  • Mättade fettsyror
    1,47 g
  • Fiber
    0,24 g
  • Järn
    0,58 mg
  • Kalcium
    28,30 mg
  • Kalium
    46,13 mg
  • Kolesterol
    102 mg
  • Kolhydrat
    4,21 g
  • Monosackarider
    0,12 g
  • Magnesium
    6,53 mg
  • Natrium
    44,08 mg
  • Protein
    7,13 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    25,21 g
  • Vitamin B12
    0,44 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin D
    0,43 µg
  • Vitamin E
    1,71 mg
  • Zink
    0,41 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet