Julskinka, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Skinkpuré FINDUS 96008186500 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Senap3 msk
- Buljongpulver
- Röd karamellfärg
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Stryk på senap före "tranchering".Julskinkan är en klassiker på julbordet. Servera julskinkan kall i skivor tillsammans med senap, ett perfekt alternativ till jul för den som önskar gelékonsistentanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)100,73 kcal
- Energi (kJ)421,35 kJ
- Fett3,90 g
- Enkelomättade fettsyror1,30 g
- Fleromättade fettsyror0,30 g
- Mättade fettsyror1,77 g
- Fiber0,08 g
- Järn0,59 mg
- Kalcium90,36 mg
- Kalium207,59 mg
- Kolesterol41,85 mg
- Kolhydrat2,66 g
- Disackarider2,37 g
- Magnesium24,12 mg
- Natrium61,04 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein13,60 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten84,72 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,68 mg
- Zink1 mg