Julskinka, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Senap
    3 msk
  • Buljongpulver
  • Röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Stryk på senap före "tranchering".

  5. Julskinkan är en klassiker på julbordet. Servera julskinkan kall i skivor tillsammans med senap, ett perfekt alternativ till jul för den som önskar gelékonsistentanpassad kost.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    100,73 kcal
  • Energi (kJ)
    421,35 kJ
  • Fett
    3,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,30 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,30 g
  • Mättade fettsyror
    1,77 g
  • Fiber
    0,08 g
  • Järn
    0,59 mg
  • Kalcium
    90,36 mg
  • Kalium
    207,59 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    2,66 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    24,12 mg
  • Natrium
    61,04 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,60 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    84,72 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,68 mg
  • Zink
    1 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet