Julgodis, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré och vatten.

  2. 2.  Tillsätt gelatinet och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Häll upp i bleck, portionsglas eller 15 st ischokladformar/port. Låt stelna i kyl.

    Godiset är gjort efter receptet Fruktgelé ur kokboken Mätt, Rätt och Slätt och sedan har följande ändringar gjorts:

  3. - Gelehallon: dubblera sockermängden. Halllonpuré FINDUS 3748.

  4. - Jordgubbsgodis: Jordgubbspuré FINDUS 3731.

  5. - Päron med arrak: tillsätt 0,5 tsk arrak/60g puré. Päronpuré FINDUS 87642.

  6. - Blåbär med vit choklad: strö över riven vit choklad innan geléen stelnat. Blåbärspuré FINDUS 3721.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    67,21 kcal
  • Energi (kJ)
    281,18 kJ
  • Fett
    0,24 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,08 g
  • Mättade fettsyror
    0,02 g
  • Fiber
    0,72 g
  • Järn
    0,12 mg
  • Kalcium
    6,13 mg
  • Kalium
    68,46 mg
  • Kolhydrat
    13,37 g
  • Disackarider
    10,88 g
  • Monosackarider
    2,22 g
  • Sackaros
    10,88 g
  • Magnesium
    9,59 mg
  • Natrium
    2,23 mg
  • Niacin
    0,24 mg
  • Protein
    2,30 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    91,93 g
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    9 mg
  • Vitamin E
    0,06 mg
  • Zink
    0,06 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet