Janssons Frestelse, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatismos, tillagat
    50 g
  • Torskpuré FINDUS 96012420 (tinad)
    50 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    110 g
  • Lökpulver
    1 tsk
  • Ansjovisspad
    15 g
  • Salt, peppar
  • Pensling: lökfond

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt.

  2. 2.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.

  4. 4.  Efter gräddning: Pensla ytan med lökfond. Detta för aptitligare utseende.

  5. TIPS!
    Servera med smält smör och grönsakstimbal.

    Janssons frestelse i timbalkonsistens är en utmärkt rätt att servera på årets julbord. En klassiker som alla kan få njuta av, även de med tugg- och sväljsvårigheter. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    268,09 kcal
  • Energi (kJ)
    1122,87 kJ
  • Fett
    15 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,19 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,64 g
  • Mättade fettsyror
    4,55 g
  • Fiber
    0,60 g
  • Järn
    0,39 mg
  • Kalcium
    33,85 mg
  • Kalium
    146,75 mg
  • Kolesterol
    15 mg
  • Kolhydrat
    13,52 g
  • Disackarider
    1,01 g
  • Monosackarider
    0,28 g
  • Sackaros
    0,51 g
  • Magnesium
    10,95 mg
  • Natrium
    562,50 mg
  • Niacin
    0,88 mg
  • Protein
    19,59 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    47,45 g
  • Vitamin B12
    1,55 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    3 mg
  • Vitamin D
    0,09 µg
  • Vitamin E
    0,18 mg
  • Zink
    0,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet