Isterband, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Oxpuré FINDUS 96008183250 g
- Skinkpuré FINDUS 96008186250 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Gelatinblad (Klimat)1 g
- Lökpulver3 msk
- Hickory Liquid Smoke4 tsk
- Ättika1,50 msk
- Kryddpeppar, malen1,50 tsk
- Salt1,50 tsk
- Röd karamellfärg
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Servera alltid de varma tillbehören bredvid den geléade maten.Servera isterbanden kalla tillsammans med tjock sås, potatismos och rödbetsgelé för en komplett och smakrik måltid. Allt lagat i gelékonsistens för mer lättsmält alternativ.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)94,05 kcal
- Energi (kJ)393,41 kJ
- Fett3,65 g
- Enkelomättade fettsyror1,14 g
- Fleromättade fettsyror0,24 g
- Mättade fettsyror1,76 g
- Järn0,47 mg
- Kalcium66,92 mg
- Kalium194,87 mg
- Kolesterol41,85 mg
- Kolhydrat2,67 g
- Disackarider2,37 g
- Magnesium18,34 mg
- Natrium429,28 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein12,53 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten82,65 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,59 mg
- Zink0,97 mg