Inlagd sill, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 96012420500 g
- Vatten eller silat sillspad450 g
- Gelatinblad (Klimat)25 g
- Salt
- Kryddlag
- Tomatketchup58,50 g
- Vinäger vit (Klimat)5 tsk
- Rapsolja (Klimat)1 dl
- Vatten3 msk
- Socker (Klimat)1 dl
- Vitlök, pressad eller vitlökspulver
- Kryddpeppar, stött5 tsk
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt med salt, om ej sillspad används. Låt stelna i kyl.
Kryddlag
1. Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp. Kyl. Sila lagen.2. Skär upp sillen och häll över den silade lagen. Låt stå och dra i kyl.
TIPS!
Dekorera med dill.Inlagd sill i gelékonsistens med kryddig smaksättning. Perfekt alternativ att servera för alla högtider. Enkel att göra med Findus finpasserade MSC-märkt torskpuré.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)278,78 kcal
- Energi (kJ)1166,51 kJ
- Fett17,83 g
- Enkelomättade fettsyror9,10 g
- Fleromättade fettsyror4,76 g
- Mättade fettsyror2,62 g
- Fiber0,23 g
- Järn0,44 mg
- Kalcium42,84 mg
- Kalium302,75 mg
- Kolesterol64,70 mg
- Kolhydrat9,85 g
- Disackarider9,26 g
- Monosackarider0,37 g
- Sackaros9,26 g
- Magnesium25,91 mg
- Natrium2725,14 mg
- Niacin3,62 mg
- Protein19,85 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten73 g
- Vitamin B123,45 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C0,08 mg
- Vitamin D4,66 µg
- Vitamin E3,81 mg
- Zink0,76 mg