Hallonsoppa, flytande

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rött vin
    2,50 dl
  • Vatten
    8 dl
  • Socker
    1 dl
  • Kanelstång (1 st)
    15 g
  • Vaniljsocker
    2 tsk
  • Maizena
  • Vaniljglass (1,5 L)
    300 g
  • Mandelbiskvier
    150 g

TILLAGNING

  1. 1.  Tina purén i en kastrull och tillsätt alla ingredienser utom stärkelsen.

  2. 2.  Låt sjuda 5-7 minuter. Red av med maizena.

  3. 3.  Låt soppan svalna och servera med en kula vaniljglass och krossade mandelbeskiver.

  4. TIPS!
    Det röda vinet kan bytas ut mot druv- eller äpplejuice. 

  5. En fantastiskt god dessertsoppa med hallon i fokus. Dessutom blir den lika smakfull att servera varm som kall. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    206,41 kcal
  • Energi (kJ)
    863,67 kJ
  • Fett
    7,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,03 g
  • Mättade fettsyror
    2,58 g
  • Fiber
    3,25 g
  • Järn
    1,09 mg
  • Kalcium
    59,73 mg
  • Kalium
    256,18 mg
  • Kolesterol
    12,90 mg
  • Kolhydrat
    26,45 g
  • Disackarider
    20,48 g
  • Monosackarider
    2,55 g
  • Sackaros
    18,67 g
  • Magnesium
    44,75 mg
  • Natrium
    25,66 mg
  • Niacin
    0,65 mg
  • Protein
    3,31 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    190,43 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    18,75 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    2,77 mg
  • Zink
    0,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet