Hallonpannacotta med hallongelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Pannacotta

  2. Tina purén. Blötlägg gelatin. Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och citronsaft.
    Tag från värmen och rör ner gelatin och puré. 

  3. Häll upp pannacottan i portionsskålar eller en form och ställ i kyl ca 3-4 timmar.

  4. Hallongelé

  5. Blötlägg gelatinet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatin och florsocker.
    Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl.

  6. Dekorera med bär vid servering

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan.

    Gelékonsistens: Se ovan.

    Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  7. TIPS!
    Vaniljstång kan ersättas med vaniljsocker.

  8. Vår vackert gylleneröda puré är gjord på passerade hallon, som passar perfekt till desserter. Purén är helt utan tillsatt socker endast 100% hallon. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    494,51 kcal
  • Energi (kJ)
    2068,99 kJ
  • Fett
    19,99 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,59 g
  • Mättade fettsyror
    12,70 g
  • Fiber
    1,39 g
  • Järn
    0,42 mg
  • Kalcium
    46,32 mg
  • Kalium
    133,60 mg
  • Kolesterol
    56,58 mg
  • Kolhydrat
    72,86 g
  • Disackarider
    71,10 g
  • Monosackarider
    1,11 g
  • Sackaros
    69,76 g
  • Magnesium
    14,30 mg
  • Natrium
    13,87 mg
  • Niacin
    0,22 mg
  • Protein
    3,06 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    70,08 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    9,76 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    1,03 mg
  • Zink
    0,28 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet