Hallonpannacotta med hallongelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hallonpannacotta à 100 g
- Gelatinblad14 g
- Vispgrädde5 dl
- Vaniljsocker10 g
- Strösocker1 dl
- Citron pressad2 msk
- Hallongelé à 1 msk
- Gelatinblad5 g
- Vitt vin1 dl
- Florsocker600 g
- Bär till garnering
TILLAGNING
Pannacotta
Tina purén. Blötlägg gelatin. Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och citronsaft.
Tag från värmen och rör ner gelatin och puré.Häll upp pannacottan i portionsskålar eller en form och ställ i kyl ca 3-4 timmar.
Hallongelé
Blötlägg gelatinet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatin och florsocker.
Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl.Dekorera med bär vid servering
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Vaniljstång kan ersättas med vaniljsocker.Vår vackert gylleneröda puré är gjord på passerade hallon, som passar perfekt till desserter. Purén är helt utan tillsatt socker endast 100% hallon.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)494,51 kcal
- Energi (kJ)2068,99 kJ
- Fett19,99 g
- Enkelomättade fettsyror4,96 g
- Fleromättade fettsyror0,59 g
- Mättade fettsyror12,70 g
- Fiber1,39 g
- Järn0,42 mg
- Kalcium46,32 mg
- Kalium133,60 mg
- Kolesterol56,58 mg
- Kolhydrat72,86 g
- Disackarider71,10 g
- Monosackarider1,11 g
- Sackaros69,76 g
- Magnesium14,30 mg
- Natrium13,87 mg
- Niacin0,22 mg
- Protein3,06 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten70,08 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C9,76 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E1,03 mg
- Zink0,28 mg