Grundrecept smaksatt gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lingondricka (outspädd), rödbets- syltlöks- eller ättiksgurkspad (rumstempererat)1 liter
- Gelatinblad (Klimat)16 g
TILLAGNING
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Rör ner gelatinet. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Byt ut spadet beroende på vilken samksättning du vill åt.Tillbehör i gelékonsistens är ett bra alternativ att servera vid en gelékonsistensanpassad kost. Enkelt att göra och att variera efter tycke och smak. Ett bra alternativ till exempelvis fisk och kött.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)39,62 kcal
- Energi (kJ)165,89 kJ
- Fett0,30 g
- Enkelomättade fettsyror0,04 g
- Fleromättade fettsyror0,19 g
- Mättade fettsyror0,01 g
- Fiber1,50 g
- Järn0,24 mg
- Kalcium9,78 mg
- Kalium52,55 mg
- Kolhydrat6,60 g
- Disackarider0,12 g
- Monosackarider5,10 g
- Sackaros0,12 g
- Magnesium5,93 mg
- Natrium1,11 mg
- Niacin0,18 mg
- Protein1,80 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten51,20 g
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C4,74 mg
- Vitamin E0,96 mg
- Zink0,12 mg