Grundrecept pepparrotskött, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Oxpuré FINDUS 96008183
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Lökpulver
    2 tsk
  • Buljongpulver
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  2. 2.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  3. TIPS!
    Mängden gelatinblad kan INTE bytas ut mot samma mängd gelatinpulver. Läs på förpackningen.

  4. Ett väldigt gott och utmärkt recept för veckans alla middagar. Pepparrotskött som serveras kall i skivor tillsammans med tjock, varm silad pepparrotssås, potatismos och grönsaksgelé bredvid.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    96,10 kcal
  • Energi (kJ)
    402,01 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,61 mg
  • Kalium
    194,72 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    2,40 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    18,33 mg
  • Natrium
    58,32 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    80,78 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet