Grundrecept kötttimbal med omelett- och timbalbas

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kycklingpuré FINDUS 96012401
    60 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    60 g
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar, malda kryddor
  • Ev sockerkulör, röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. Kycklingpuré kan ersättas med Kalvpuré 3736, Oxpuré 3730 eller Skinkpuré 3737.

  2. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda. Smaksätt och ev färgsätt.

  3. 2.  För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion.

  4. 3.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  5. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  6. TIPS!
    Variera färg- och smaksättningen efter normalkostens recept. Lämplig innertemperatur är ca 80°C.

  7. Kötttimbal är ett bra alternativ att erbjuda på veckans matsedel. Inehåller mycket smak och är lagad i en lättuggad timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    150,94 kcal
  • Energi (kJ)
    629,88 kJ
  • Fett
    8,70 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,72 g
  • Mättade fettsyror
    2,40 g
  • Fiber
    0,05 g
  • Kolhydrat
    6,65 g
  • Protein
    11,47 g
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet