Grundrecept köttgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kycklingpuré FINDUS 96012401
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Buljongpulver
  • Malda kryddor
  • Ev sockerkulör, röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och ev färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall med tjock sås.

  5. TIPS!
    Variera smaksättningen efter normalkostens recept.

  6. Servera köttgelén tillsammans med grönsaksgelé och häll den näringsberikade såsen över för en komplett middag. Variera med någon av Findus andra köttpuréer efter tycke och smak!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    96,10 kcal
  • Energi (kJ)
    402,01 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,61 mg
  • Kalium
    194,72 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    2,40 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    18,33 mg
  • Natrium
    58,32 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    80,78 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet