Grundrecept korvtimbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    60 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    60 g
  • Lökpulver
    0,50 tsk
  • Hickory Liquid Smoke
    0,50 krm
  • Kryddpeppar, malen
    0,50 krm
  • Salt, peppar
  • Röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.

  2. 2.  Spritsa ut i väl smorda bleck eller former, täckt med lock eller folie. Alternativt fördela smeten på plastfilm/folie och rulla till en korv.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. TIPS! Korv med bröd. Tillaga korvtimbal och lägg i korvbröd, tillagat som hamburgerbröd på s 46 i MRS eller sök recept på vår hemsida. Ketchup och senap till.

  5. Bjud på korv i timbalkonsistens. Servera korven skivad tillsammans med sås, potatismos, grönsakstimbal, senap och ketchup.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    171,30 kcal
  • Energi (kJ)
    716,40 kJ
  • Fett
    9,66 g
  • Mättade fettsyror
    3,30 g
  • Fiber
    0,39 g
  • Kolhydrat
    8,95 g
  • Protein
    12,14 g
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet