Grundrecept fiskgelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 96012420500 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Malda kryddor
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Buljongpulver
TILLAGNING
Torskpuré kan ersättas med Fisk- och räkpuré 96012413 eller Lax- och fiskpuré 96014860.
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall med tjock sås och grönsaksgelé.
TIPS!
Sopp- och såsbas är berikad med vitaminer och mineraler.Erbjud denna näringsberikade fisk i gelékonsistens på veckans matsedel, ett bra alternativ för de som vill ha något mer lättsmält. Utmärkt för de med tugg- och sväljsvårigheter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)77,85 kcal
- Energi (kJ)325,76 kJ
- Fett2,35 g
- Enkelomättade fettsyror0,55 g
- Fleromättade fettsyror0,15 g
- Mättade fettsyror1,39 g
- Järn0,07 mg
- Kalcium65,61 mg
- Kalium280,72 mg
- Kolesterol31,05 mg
- Kolhydrat2,40 g
- Disackarider2,37 g
- Magnesium19,33 mg
- Natrium49,32 mg
- Niacin1,12 mg
- Protein11,65 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten84,08 g
- Vitamin B120,99 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,93 µg
- Vitamin E0,38 mg
- Zink0,52 mg