Grundrecept fiskgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Torskpuré FINDUS 96012420
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Malda kryddor
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Buljongpulver

TILLAGNING

  1. Torskpuré kan ersättas med Fisk- och räkpuré 96012413 eller Lax- och fiskpuré 96014860.

  2. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  3. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  4. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  5. Serveras kall med tjock sås och grönsaksgelé.

  6. TIPS!
    Sopp- och såsbas är berikad med vitaminer och mineraler.

  7. Erbjud denna näringsberikade fisk i gelékonsistens på veckans matsedel, ett bra alternativ för de som vill ha något mer lättsmält. Utmärkt för de med tugg- och sväljsvårigheter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    77,85 kcal
  • Energi (kJ)
    325,76 kJ
  • Fett
    2,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,15 g
  • Mättade fettsyror
    1,39 g
  • Järn
    0,07 mg
  • Kalcium
    65,61 mg
  • Kalium
    280,72 mg
  • Kolesterol
    31,05 mg
  • Kolhydrat
    2,40 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    19,33 mg
  • Natrium
    49,32 mg
  • Niacin
    1,12 mg
  • Protein
    11,65 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    84,08 g
  • Vitamin B12
    0,99 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,93 µg
  • Vitamin E
    0,38 mg
  • Zink
    0,52 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet