Grönsaksomelett, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Grönsakspureér som kan användas: Blomkålspuré 3722, Broccolipuré 3703, Bönpuré 3745, Grov grönsakspuré 3725, Grön sparrispuré 3701, Jordärtskockspuré 58717, Majspuré 3719, Morotspuré 3727, Morotspuré ekologisk 21808, Palsternackspuré 3749, Selleripuré 3723 eller Ärtpuré 3726.  

  2. 1. Tina purén och blanda med övriga ingredienser.

  3. 2. Tillsätt Berikning Majsvälling lite i taget under kraftig omrörning. Smaksätt.

  4. 3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  5. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  6. Servera med stuvning eller sås.

  7. TIPS!
    Tärna grönsakstimbal t ex. Ärttimbal, Findus 29110 och Morotstimbal, Findus 29111. Häll över omelettsmet.

  8. Grönsaksomelett som är näringsberikad och innehåller flera proteiner, mineraler och vitaminer. Gott, nyttigt och mättande! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    179,70 kcal
  • Energi (kJ)
    755 kJ
  • Fett
    8,66 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,80 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,66 g
  • Mättade fettsyror
    0,24 g
  • Fiber
    2,18 g
  • Järn
    2,24 mg
  • Kalcium
    89,90 mg
  • Kalium
    75 mg
  • Kolhydrat
    13,22 g
  • Magnesium
    28 mg
  • Niacin
    0,99 mg
  • Protein
    11,30 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    6 mg
  • Vitamin D
    1 µg
  • Vitamin E
    0,76 mg
  • Zink
    0,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet