Geléad smörgås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vatten1 liter
- Matfett135 g
- Bröd, kantskuret (utan hela korn)20 st
TILLAGNING
1. Blanda vatten, Thick & Easy™ och matfett. Hetta upp.
2. Lägg ner brödet i kastrullen, låt dra. Lägg upp. Låt svalna.
3. Lägg på mjukt pålägg. Dekorera.
TIPS!
Exempel på mjukt pålägg: Äggkräm, sillgelé, örtbakad skinka, kall tunt skivad timbal, leverpastej, mjukost m m.Förslag på lämplig dekoration: Senap, rödbetsgelé, tomatgelé, ättiksgurkgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida), majonnäs m m.
Smörgås i gelékonsistens med gott pålägg är ett perfekt mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost. Variera goda pålägg efter tycke och smak!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)379,90 kcal
- Energi (kJ)1589,50 kJ
- Fett12,29 g
- Enkelomättade fettsyror2,71 g
- Fleromättade fettsyror0,86 g
- Mättade fettsyror7,58 g
- Fiber4,50 g
- Järn0,99 mg
- Kalcium24,60 mg
- Kalium158,12 mg
- Kolesterol36,56 mg
- Kolhydrat56,92 g
- Disackarider5,30 g
- Monosackarider0,24 g
- Sackaros0,05 g
- Magnesium25,54 mg
- Natrium602,78 mg
- Niacin1,40 mg
- Protein7,71 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten136,13 g
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C0,50 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E0,37 mg
- Zink0,75 mg