Geléad smörgås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda vatten, Thick & Easy™ och matfett. Hetta upp.

  2. 2.  Lägg ner brödet i kastrullen, låt dra. Lägg upp. Låt svalna.

  3. 3.  Lägg på mjukt pålägg. Dekorera.

  4. TIPS!
    Exempel på mjukt pålägg: Äggkräm, sillgelé, örtbakad skinka, kall tunt skivad timbal, leverpastej, mjukost m m.

  5. Förslag på lämplig dekoration: Senap, rödbetsgelé, tomatgelé, ättiksgurkgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida), majonnäs m m.

  6. Smörgås i gelékonsistens med gott pålägg är ett perfekt mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost. Variera goda pålägg efter tycke och smak!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    379,90 kcal
  • Energi (kJ)
    1589,50 kJ
  • Fett
    12,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,71 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,86 g
  • Mättade fettsyror
    7,58 g
  • Fiber
    4,50 g
  • Järn
    0,99 mg
  • Kalcium
    24,60 mg
  • Kalium
    158,12 mg
  • Kolesterol
    36,56 mg
  • Kolhydrat
    56,92 g
  • Disackarider
    5,30 g
  • Monosackarider
    0,24 g
  • Sackaros
    0,05 g
  • Magnesium
    25,54 mg
  • Natrium
    602,78 mg
  • Niacin
    1,40 mg
  • Protein
    7,71 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    136,13 g
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    0,50 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    0,37 mg
  • Zink
    0,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet