Fruktgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré och vatten.

  2. 2.  Tillsätt gelatinet, och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Häll upp i bleck eller portionsglas.

  3. 3.  Låt stelna i kyl. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

  4. TIPS! Undvik att använda Ananaspuré i fruktfromage då den inte får bra konsistens.

  5. Jordgubbspuré kan ersättas med Ananaspuré 96008536, Aprikospuré 96012399, Blåbärspuré 96012384, Exotisk fruktpuré 96008535, Hallonpuré 96012417, Mangopuré 96008225, Päronpuré 96008715 eller Svart vinbärspuré 96012400.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    134,59 kcal
  • Energi (kJ)
    563,15 kJ
  • Fett
    0,15 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,07 g
  • Mättade fettsyror
    0,02 g
  • Fiber
    1,14 g
  • Järn
    0,20 mg
  • Kalcium
    15,06 mg
  • Kalium
    83,30 mg
  • Kolhydrat
    11,32 g
  • Disackarider
    6,74 g
  • Monosackarider
    4,38 g
  • Sackaros
    6,74 g
  • Magnesium
    14,82 mg
  • Natrium
    9,09 mg
  • Niacin
    0,26 mg
  • Protein
    20,93 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    93,79 g
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin C
    36,48 mg
  • Vitamin E
    0,33 mg
  • Zink
    0,17 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet