Fräsch ananasmousse med jordgubbssås, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Strösocker1,50 dl
- Smetana200 g
- Vispgrädde4 dl
- Limejuice30 g
- Gelatinblad6,50 g
- Jordgubbssås
- Strösocker2,50 msk
- Vatten3 dl
- Potatismjöl/Tapiokastärkelse30 g
TILLAGNING
Mousse
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm lite av purén. Krama ur och tillsätt gelatinet.TIPS!
Hacka tex choklad el mortla polkagrisar och vänd i smeten för att ge en annan smakupplevelse.Ananasmousse är en fräsch och lätt dessert, som du kan servera med andra kul tillbehör, förslagsvis en god jordgubbssås.
2. Blanda ner den resterande kalla purén. OBS! Ananaspureén får ej vara för varm när den tillsätts i gräddblandningen.
3. Vispa grädde och socker till fast konsistens och vänd i smetana. Vispa slät och tillsätt limejuice. Vänd i ananasblandningen i gräddsmeten. Portionera och ställ i kyl.
Jordgubbssås
1. Blanda vatten och stärkelse. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker. Servera med jordgubbssås och färska jordgubbar eller Jordgubbar, Findus 20864.Grov patékonsistens: Se ovan
Timbalkonsistens: Se ovan, uteslut choklad och polkagris samt hela jordgubbar.
Gelékonsistens: Se ovan, uteslut choklad och polkagris samt hela jordgubbar.
Flytande konsistens: Rabarber- och jordgubbssoppa, se MRS. Servera med en klick vispgrädde
MRS=Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)315,73 kcal
- Energi (kJ)1321,01 kJ
- Fett22,81 g
- Enkelomättade fettsyror5,56 g
- Fleromättade fettsyror0,54 g
- Mättade fettsyror14,63 g
- Fiber0,79 g
- Järn0,17 mg
- Kalcium53,52 mg
- Kalium125,58 mg
- Kolesterol64,46 mg
- Kolhydrat25,58 g
- Disackarider19,90 g
- Monosackarider2,62 g
- Sackaros18,31 g
- Magnesium11,62 mg
- Natrium16,84 mg
- Niacin0,23 mg
- Protein2,12 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten110,39 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C17,69 mg
- Vitamin D0,08 µg
- Vitamin E0,70 mg
- Zink0,27 mg