Fiskgratäng med kaviar och dill, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lax- och fisktimbal FINDUS 96008646
    80 g
  • Potatismos, fast
    120 g
  • Sopp- och såsbas berikad FINDUS 96008702
    50 g
  • Creme Fraiche 34%
    0,50 g
  • Kalles Kaviar, Original( KALLES)
    15 g
  • Dill, torkad
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg potatismos i botten på en smord form.

  2. 2.  Täck med timbaler.

  3. 3.  Blanda Sopp- och såsbas, crème fraiche, Kalles kaviar och dill. Häll blandningen över. Täck med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.

  5. TIPS!
    Servera med sås eller smält smör och Ärttimbal, Findus 29110.

  6. 16 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm. Skär i bitar och servera med smält smör.

  7. Fiskgratäng i timbalkonsistens som i detta recept även innehåller både kaviar och dill, vilket förhöjer smaken och ger fin färg till gratängen. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    401,25 kcal
  • Energi (kJ)
    1677,10 kJ
  • Fett
    24,37 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,52 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,88 g
  • Mättade fettsyror
    3,59 g
  • Fiber
    1,93 g
  • Järn
    0,76 mg
  • Kalcium
    64,40 mg
  • Kalium
    531,20 mg
  • Kolesterol
    2,16 mg
  • Kolhydrat
    26,90 g
  • Disackarider
    1,80 g
  • Monosackarider
    0,24 g
  • Sackaros
    0,24 g
  • Magnesium
    40,40 mg
  • Natrium
    379,20 mg
  • Niacin
    6,83 mg
  • Protein
    18,15 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    94,08 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    15 mg
  • Vitamin D
    2,82 µg
  • Vitamin E
    0,72 mg
  • Zink
    0,76 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet