Fisk och skaldjursoppa, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör25 g
- Saffran0,25 g
- Tomatpuré20 g
- Vitt vin2 dl
- Findus Fisk och räkpuré375 g
- Vispgrädde500 g
- Majstärkelse till redning
- Fiskfond, färdig1,20 liter
- Findus torsktimbal500 g
- Findus blandade grönsakstimbaler500 g
- Salt och peppar
- Creme Fraiche2 dl
TILLAGNING
Gör så här:
Fräs matfett med saffran och tomatpuré.
Tillsätt vitt vin och låt sjuda ca 4-5 minuter.
Tillsätt puré, buljong, matlagningsvin och grädde. Koka upp under omrörning. Red av med majsstärkelse.
Tillsätt skivade/delade fisktimbaler och grönsakstimbaler och sjud upp.
Servera med en klick crème fraiche.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)459,45 kcal
- Energi (kJ)1913,53 kJ
- Fett36,79 g
- Enkelomättade fettsyror1,94 g
- Fleromättade fettsyror0,78 g
- Mättade fettsyror18,49 g
- Fiber0,80 g
- Järn0,79 mg
- Kalcium129,80 mg
- Kalium256,49 mg
- Kolesterol40,47 mg
- Kolhydrat11,85 g
- Disackarider0,52 g
- Monosackarider0,41 g
- Sackaros0,09 g
- Magnesium20,79 mg
- Natrium499,04 mg
- Niacin1,13 mg
- Protein17,42 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten180,64 g
- Vitamin B120,80 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C3,20 mg
- Vitamin D0,87 µg
- Vitamin E0,96 mg
- Zink0,45 mg