Fisk och skaldjursoppa, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Smör
    25 g
  • Saffran
    0,25 g
  • Tomatpuré
    20 g
  • Vitt vin
    2 dl
  • Findus Fisk och räkpuré
    375 g
  • Vispgrädde
    500 g
  • Majstärkelse till redning
  • Fiskfond, färdig
    1,20 liter
  • Findus torsktimbal
    500 g
  • Findus blandade grönsakstimbaler
    500 g
  • Salt och peppar
  • Creme Fraiche
    2 dl

TILLAGNING

  1. Gör så här:

  2. Fräs matfett med saffran och tomatpuré.

  3. Tillsätt vitt vin och låt sjuda ca 4-5 minuter.

  4. Tillsätt puré, buljong, matlagningsvin och grädde. Koka upp under omrörning. Red av med majsstärkelse.

  5. Tillsätt skivade/delade fisktimbaler och grönsakstimbaler och sjud upp.

  6. Servera med en klick crème fraiche. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    459,45 kcal
  • Energi (kJ)
    1913,53 kJ
  • Fett
    36,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,78 g
  • Mättade fettsyror
    18,49 g
  • Fiber
    0,80 g
  • Järn
    0,79 mg
  • Kalcium
    129,80 mg
  • Kalium
    256,49 mg
  • Kolesterol
    40,47 mg
  • Kolhydrat
    11,85 g
  • Disackarider
    0,52 g
  • Monosackarider
    0,41 g
  • Sackaros
    0,09 g
  • Magnesium
    20,79 mg
  • Natrium
    499,04 mg
  • Niacin
    1,13 mg
  • Protein
    17,42 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    180,64 g
  • Vitamin B12
    0,80 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    3,20 mg
  • Vitamin D
    0,87 µg
  • Vitamin E
    0,96 mg
  • Zink
    0,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet