Fisk- och skaldjursgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Fisk- och räkpuré FINDUS 96012413
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Hummerfond (Klimat)
    3 msk
  • Buljongpulver

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall med tjock sås, potatismos och grönsaksgelé.

  5. Fisk- och skaldjursgelé innehåller bl.a. Findus sopp- och såsbas, perfekt att använda för snabb tillagning. Går att variera i det oändliga, och är berikad på både protein, mineral och vitaminer. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    79,26 kcal
  • Energi (kJ)
    331,66 kJ
  • Fett
    2,37 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,16 g
  • Mättade fettsyror
    1,39 g
  • Järn
    0,08 mg
  • Kalcium
    66,63 mg
  • Kalium
    284,81 mg
  • Kolesterol
    33,13 mg
  • Kolhydrat
    2,40 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    20,07 mg
  • Natrium
    54,52 mg
  • Niacin
    1,14 mg
  • Protein
    11,94 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    85,29 g
  • Vitamin B12
    1 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,93 µg
  • Vitamin E
    0,40 mg
  • Zink
    0,57 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet