Dillkött på kalv, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kalvpuré FINDUS 96008588500 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Ättika2 tsk
- Lökpulver2 tsk
- Socker (Klimat)2 tsk
- Dill, torkad, stött
- Buljongpulver
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall i tärningar med tjock, varm dillsås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.
TIPS!
Sås, sila A-kostens sås, red av till tjock konsistens.Bjud på dillkött tillsammans med potatismos, varm dillsås och grönsaksgelé i veckan. Allt lagat i fin och välsmakad gelékonsistens för de med tugg- och sväljsvårigheter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)100,03 kcal
- Energi (kJ)418,44 kJ
- Fett3,65 g
- Enkelomättade fettsyror1,14 g
- Fleromättade fettsyror0,24 g
- Mättade fettsyror1,76 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium65,62 mg
- Kalium194,74 mg
- Kolesterol41,85 mg
- Kolhydrat3,37 g
- Disackarider3,22 g
- Sackaros0,85 g
- Magnesium18,33 mg
- Natrium58,33 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein13,30 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten81,66 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,59 mg
- Zink0,97 mg