Dillkött på kalv, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kalvpuré FINDUS 96008588
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Ättika
    2 tsk
  • Lökpulver
    2 tsk
  • Socker (Klimat)
    2 tsk
  • Dill, torkad, stött
  • Buljongpulver

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall i tärningar med tjock, varm dillsås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.

  5. TIPS!
    Sås, sila A-kostens sås, red av till tjock konsistens.

  6. Bjud på dillkött tillsammans med potatismos, varm dillsås och grönsaksgelé i veckan. Allt lagat i fin och välsmakad gelékonsistens för de med tugg- och sväljsvårigheter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    100,03 kcal
  • Energi (kJ)
    418,44 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,62 mg
  • Kalium
    194,74 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    3,37 g
  • Disackarider
    3,22 g
  • Sackaros
    0,85 g
  • Magnesium
    18,33 mg
  • Natrium
    58,33 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    81,66 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet