Burgundisk köttgryta, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Oxpuré FINDUS 96008183350 g
- Mjölk3 dl
- Rött vin1,50 dl
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Vitlökspulver2 tsk
- Lökpulver2 tsk
- Buljongpulver
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puréerna och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och syltlöksgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).En smakrik burgundisk köttgryta som är perfekt middag i vardagen. Gjord i gelékonsistens så att även de med tugg- och sväljsvårigheter kan njuta av grytan!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)77,06 kcal
- Energi (kJ)322,31 kJ
- Fett2,05 g
- Enkelomättade fettsyror0,67 g
- Fleromättade fettsyror0,18 g
- Mättade fettsyror0,89 g
- Fiber0,36 g
- Järn0,38 mg
- Kalcium46,42 mg
- Kalium180,10 mg
- Kolesterol27,68 mg
- Kolhydrat2,55 g
- Disackarider1,94 g
- Monosackarider0,58 g
- Sackaros0,46 g
- Magnesium15,68 mg
- Natrium44,55 mg
- Niacin3,04 mg
- Protein10,09 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten80,73 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C0,92 mg
- Vitamin D0,45 µg
- Vitamin E0,50 mg
- Zink0,70 mg