Bondomelett, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Korvtimbal FINDUS 96008470
    50 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    140 g
  • Kokt potatis, pressad eller tärnad
    50 g
  • Mjölk
    2 msk
  • Lökpulver/lökfond
    1 krm
  • Hickory Liquid Smoke
    0,50 krm
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Strimla och lägg korvtimbalerna i väl smorda bleck eller formar. Tina omelett- och timbalbas.

  2. 2.  Blanda med potatis och mjölk. Smaksätt. Häll blandningen över korvstrimlorna. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. TIPS!
    Servera med sås och grönsakstimbal.

  5. Bondomelett i timbalkonsistens, perfekt för en middag i vardagen. Tillsammans med sås och grönsakstimbal blir middagen komplett och väldigt god! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    355,10 kcal
  • Energi (kJ)
    1487,10 kJ
  • Fett
    21,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,24 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,03 g
  • Mättade fettsyror
    6,85 g
  • Fiber
    1,25 g
  • Järn
    0,20 mg
  • Kalcium
    38 mg
  • Kalium
    209,30 mg
  • Kolesterol
    3,09 mg
  • Kolhydrat
    19,66 g
  • Disackarider
    1,59 g
  • Monosackarider
    0,25 g
  • Sackaros
    0,15 g
  • Magnesium
    12,80 mg
  • Natrium
    51,70 mg
  • Niacin
    0,91 mg
  • Protein
    20,83 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    65,20 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    8,88 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    0,08 mg
  • Zink
    0,22 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet