Blåbärsgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Blåbärsgelé med vaniljkvarg
  • Blåbärspuré FINDUS 3721
    40 g
  • Socker
    0,50 msk
  • Gelatinblad
    1 st
  • Vaniljkvarg
  • Kesella 10%
    30 g
  • Vaniljsocker
    0,50 tsk

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2.  Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter. Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.

  3. 3.  Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.

  4. TIPS!
    Toppa och dekorera med citronmeliss. 

    Blåbärsgelé är ett utmärkt alternativ till dessert i gelékonsistens. Tillsammans med kvarggrädden blir det en riktigt smakupplevelse. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    95,63 kcal
  • Energi (kJ)
    400,08 kJ
  • Fett
    3,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,72 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,17 g
  • Mättade fettsyror
    1,98 g
  • Fiber
    1,24 g
  • Järn
    0,27 mg
  • Kalcium
    40,33 mg
  • Kalium
    80,17 mg
  • Kolesterol
    9,60 mg
  • Kolhydrat
    10,68 g
  • Disackarider
    7,87 g
  • Monosackarider
    2,39 g
  • Sackaros
    7 g
  • Magnesium
    7,40 mg
  • Natrium
    13,15 mg
  • Niacin
    0,14 mg
  • Protein
    5,30 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    57,53 g
  • Vitamin B12
    0,21 µg
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin C
    2 mg
  • Vitamin E
    0,05 mg
  • Zink
    0,20 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet