Blåbärsdessert, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Blanda ihop alla ingredienser och häll i ett GN 1/2. Tillaga i ugn med lock och full ånga i ca 40 minuter eller tills botten stannat.

  2. Fyllning
    1.  Blanda ihop ingredienserna  till fyllningen.

  3. 2.  Tag botten ur ugnen och häll över fyllningen. Grädda i ytterligare ca 30-40 minuter. Låt svalna innan servering.

  4. TIPS!
    Dekorera desserten med färska blåbär och citronmeliss. 

    En ljuvlig blåbärsdessert med smakrik fyllning av blåbär och créme fraiche. Ett perfekt alternativ till fikat.   

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    136,81 kcal
  • Energi (kJ)
    572,46 kJ
  • Fett
    9,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,52 g
  • Mättade fettsyror
    5,69 g
  • Fiber
    0,38 g
  • Järn
    0,39 mg
  • Kalcium
    36,53 mg
  • Kalium
    71,69 mg
  • Kolesterol
    82,82 mg
  • Kolhydrat
    9,05 g
  • Disackarider
    4,95 g
  • Monosackarider
    0,75 g
  • Sackaros
    3,99 g
  • Magnesium
    5,74 mg
  • Natrium
    82,37 mg
  • Niacin
    0,05 mg
  • Protein
    2,98 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    43,80 g
  • Vitamin B12
    0,36 µg
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin C
    0,62 mg
  • Vitamin D
    0,36 µg
  • Vitamin E
    1,20 mg
  • Zink
    0,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet