Biff à la Lindström, gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Oxpuré FINDUS 96008183
    500 g
  • Mjölk, rödbets- och kaprisspad
    5 dl
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Lökpulver
    2 tsk
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar, malda kryddor

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré, mjölk, rödbets- och kaprisspad. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall i bitar med med tjock, varm sås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.

  5. TIPS!
    För variation smaksätt potatismoset med grönsakspuré.

  6. Biff à la Lindström är en svensk klassisker. Här är den gjord i gelékonsistens, perfekt att erbjuda som alternativ till de som äter konsistensanpassad kost. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    93,85 kcal
  • Energi (kJ)
    392,61 kJ
  • Fett
    3,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,23 g
  • Mättade fettsyror
    1,40 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    67,98 mg
  • Kalium
    198,27 mg
  • Kolesterol
    40,30 mg
  • Kolhydrat
    2,42 g
  • Disackarider
    2,47 g
  • Magnesium
    18,69 mg
  • Natrium
    59,10 mg
  • Niacin
    4,14 mg
  • Protein
    13,93 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    82,72 g
  • Vitamin B12
    0,50 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,31 mg
  • Vitamin D
    0,72 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet