Ansjovismousse, Gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 96012420500 g
- Crème fraiche2,50 dl
- Gräddfil2,50 dl
- Ansjovisspad105 g
- Dill, torkad, stött
- Gelatinblad (Klimat)23 g
- Svartpeppar
- Ev salt
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Torskpuré och tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Blanda i övriga ingredienser. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Servera ansjovismoussen kall med äggkräm på en bit geléad bröd. Recepten finns på vår hemsida.Ansjovismousse i gelékonsistens är ett utmärkt val. Gjord på Findus MSC-märkt torskpuré. Går lika bra att servera som pålägg på mackan som till en varmrätt med goda tillbehör.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)171,90 kcal
- Energi (kJ)719,26 kJ
- Fett11,59 g
- Enkelomättade fettsyror2,97 g
- Fleromättade fettsyror0,79 g
- Mättade fettsyror6,89 g
- Järn0,25 mg
- Kalcium55,79 mg
- Kalium285,16 mg
- Kolesterol62,32 mg
- Kolhydrat3,44 g
- Disackarider1,76 g
- Monosackarider0,19 g
- Sackaros0,39 g
- Magnesium20,33 mg
- Natrium450,01 mg
- Niacin1,36 mg
- Protein13,66 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten82,11 g
- Vitamin B121,84 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin D0,99 µg
- Vitamin E0,66 mg
- Zink0,66 mg