Ansjovislåda, Grov paté
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 9601242080 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841580 g
- Ansjovis, hackad10 g
- Potatis, kokt, tärnad50 g
- Svartpeppar
- Salt
- Sås
- Majonnäs25 g
- Gräddfil75 g
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda och tillsätt ansjovis. Smaksätt.
2. Varva puréblandning och potatis i väl smorda bleck eller formar. Grädda. Konvektionsugn 175˚C, ca 1 timme.
3. Servera med gräddfilsås med dill och broccoli samt dekorera med dill.
18 portioner är lagom i ett GN 1/1 100 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Ersätt tärnad potatis med pressad potatis. Täck formen med lock eller folie. Servera med dillsås och Broccolitimbal 96008603.
Gelékonsistens: Ansjovismousse, sid 115. Serverar med tjock sås, potatismos och broccolipuré/gelé, sid 84.
Flytande konsistens: Fisksoppa smaksatt med ansjovisspad, sid 149. Servera med crème fraiche.
Energi- och proteinrik kost: 0,5 port ansjovislåda, 0,75 dl sås berikad med 1 msk Berikning Majsvällingpulver och 1 tsk matfett samt broccoli med matfett. Som tillbehör serveras 1 smörgås med pålägg samt standardmjölk.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Skicka gärna med ett knippe dill till avdelningen, för dekoration av tallrikarna.Servera Ansjovislådan som en variant på den vanliga fiskgratängen, dessutom går den utmärkt att anpassa till olika konsistenser. Just denna varianten är i grov patékonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)535,64 kcal
- Energi (kJ)2241,34 kJ
- Fett38,77 g
- Enkelomättade fettsyror9,73 g
- Fleromättade fettsyror14,55 g
- Mättade fettsyror10,27 g
- Fiber2,76 g
- Järn2,23 mg
- Kalcium167,93 mg
- Kalium857,83 mg
- Kolesterol376,05 mg
- Kolhydrat15,30 g
- Disackarider3,64 g
- Monosackarider1,66 g
- Sackaros1,09 g
- Magnesium65,36 mg
- Natrium603,18 mg
- Niacin3,18 mg
- Protein30,87 g
- Riboflavin0,56 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten303,39 g
- Vitamin B123,73 µg
- Vitamin B60,48 mg
- Vitamin C49,05 mg
- Vitamin D2,70 µg
- Vitamin E7,51 mg
- Zink2,38 mg