Ananasgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ananasgelé med vaniljkvarg
  • Socker
    0,50 msk
  • Gelatinblad
    0,75 st
  • Vaniljkvarg
  • Vaniljsocker
    5 tsk
  • Kesella 10%
    150 g
  • Vispgrädde 40%
    150 g

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2.  Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter.

  3. 3.  Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.

  4. 4.  Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.

  5. TIPS!
    Denna dessert går bra att göra på vilken fruktpuré som helst.

  6. En ljuvlig dessert av ananas i gelékonsistens. Lika god att njuta av både under sommaren som under vintern. Gjord på Findus finpasserade ananaspuré helt utan socker.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    105,64 kcal
  • Energi (kJ)
    441,99 kJ
  • Fett
    7,66 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,86 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,22 g
  • Mättade fettsyror
    4,84 g
  • Fiber
    0,48 g
  • Järn
    0,10 mg
  • Kalcium
    30,12 mg
  • Kalium
    82,90 mg
  • Kolesterol
    21,95 mg
  • Kolhydrat
    6,62 g
  • Disackarider
    4,90 g
  • Monosackarider
    1,50 g
  • Sackaros
    4,06 g
  • Magnesium
    8,34 mg
  • Natrium
    9,75 mg
  • Niacin
    0,18 mg
  • Protein
    2,48 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    53,63 g
  • Vitamin B12
    0,16 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    6,06 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,20 mg
  • Zink
    0,15 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet