Pease bullar med pasta och grönpepparsås

Vegobullar med pasta & grönpepparsås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Grönsaksbuljong, koncentrerad
    0,50 dl
  • Vatten
    1,50 dl
  • Salt
    10 g
  • Svartpeppar
    4 g
  • Gemellipasta (tvilling)
    800 g
  • Grönpeppar
    2 msk
  • Oregano
    30 g
  • Schalottenlök
    100 g
  • Parmesanost
    100 g
  • Smetana
    500 g
  • Zucchini
    400 g

TILLAGNING

  1. 1.  Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Håll varm.

  2. 2.  Fräs grönpeppar i kastrull, koka sedan upp smetana tillsammans med koncentrerad buljong.

  3. 3.  Riv squash och häll över i den varma såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.

  4. 4.  Häll över såsen i pastan och rör runt så att den blir krämig.

  5. 5.  Tillaga Vegobullar enligt anvisning på förpackning.

  6. 6.  Servera den krämiga pastan med Vegobullar och hyvlad parmesan.


  7. Tips!
    Det går bra att byta ut mejerierna mot veganska alternativ för en vegansk rätt.

    Denna lakto-vegetariska pastarätt med veganska Vegobullar passar perfekt för den gröna dagen på matsedeln. Lättlagad rätt som passar de flesta och innehåller mycket protein.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    727,57 kcal
  • Energi (kJ)
    3044,51 kJ
  • Fett
    33,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,64 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,97 g
  • Mättade fettsyror
    13,80 g
  • Fiber
    5,46 g
  • Järn
    1,32 mg
  • Kalcium
    212,42 mg
  • Kalium
    302,35 mg
  • Kolesterol
    55,90 mg
  • Kolhydrat
    63,09 g
  • Disackarider
    2,02 g
  • Monosackarider
    1,73 g
  • Sackaros
    0,35 g
  • Magnesium
    56,02 mg
  • Natrium
    524 mg
  • Niacin
    1,64 mg
  • Protein
    39,75 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    107,02 g
  • Vitamin B12
    0,25 µg
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    10,79 mg
  • Vitamin D
    0,14 µg
  • Vitamin E
    2,43 mg
  • Zink
    1,47 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet