Vegobullar med matvete och tzatziki

Vegobullar med matvete & tzatziki

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • matvete
    800 g
  • Tomater, semitorkade
    800 g
  • rödlök, strimlad
    200 g
  • basilika
    6 g
  • olivolja
    30 g
  • vitvinsvinäger
    40 g
  • salt
    11 g
  • svartpeppar
    8 g
  • Tzatziki
  • grekisk yoghurt
    5 dl
  • gurka, riven
    500 g
  • Persilja
    1 msk
  • vitlök, pressad
    20 g

TILLAGNING

  1. 1. Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.

  2. 2. Blanda semitorkade tomater med rödlök, basilika, olivolja och balsamico. Krydda med salt och peppar.

  3. 3. Rör samman grekisk yoghurt med gurka, vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar.

  4. 4. Lägg Vegobullar på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.

  5. Tips!

  6. Servera gärna med en grönsallad.

  7. Green Cuisine Vegobullar gjorda på ärtprotein - ett utmärkt val för gäster som önskar ett veganskt alternativ till köttbullar. Enkla att tillaga i ugn eller stekpanna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    746,68 kcal
  • Energi (kJ)
    3124,83 kJ
  • Fett
    26,36 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,59 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,36 g
  • Mättade fettsyror
    4,81 g
  • Fiber
    22,70 g
  • Järn
    10,06 mg
  • Kalcium
    175,93 mg
  • Kalium
    2857,51 mg
  • Kolesterol
    12,80 mg
  • Kolhydrat
    52,45 g
  • Disackarider
    13,56 g
  • Monosackarider
    20,22 g
  • Sackaros
    12,18 g
  • Magnesium
    332,40 mg
  • Natrium
    3898,13 mg
  • Niacin
    6,68 mg
  • Protein
    62,97 g
  • Riboflavin
    0,95 mg
  • Tiamin
    1,45 mg
  • Vatten
    135,61 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    2,62 mg
  • Vitamin C
    6,12 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    15,11 mg
  • Zink
    15,56 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet