Pease bullar med grönsås och rödkålris

Vegobullar med grön sås & rödkålsris

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Börja med att koka upp riset och riv spetskålen. Blanda sedan ihop riset med spetskålen.

  2. 2.  Hyvla gurka till spiraler och krydda med ättika, socker och salt. Sätt i lite press (t.ex. skål i skål) och låt stå i cirka 5 minuter.

  3. 3.  Finhacka scharlottenlök och stek den mjuk. Tillsätt buljong och koka upp.

  4. 4.  Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka upp igen.

  5. 5.  Mixa med en stavmixer till såsen är slät.

  6. 6.  Stek upp Vegobullarna och servera med rödkålsriset och gröna såsen. Avsluta med att toppa med lite flingsalt och svartpeppar.

    Tips!
    Byt ut matlagningsgrädden mot ett vegetabiliskt alternativ för att göra rätten vegansk.

    Vegobullar - ett grönare val som är fullt av ärtprotein! Denna rätt passar utmärkt att servera till såväl unga och äldre matsalsgäster som till restaurangens klimatsmarta gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    649,07 kcal
  • Energi (kJ)
    2716,13 kJ
  • Fett
    16,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,44 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,58 g
  • Mättade fettsyror
    3,20 g
  • Fiber
    5,91 g
  • Järn
    2,47 mg
  • Kalcium
    298,02 mg
  • Kalium
    598,25 mg
  • Kolesterol
    11 mg
  • Kolhydrat
    87,53 g
  • Disackarider
    3,41 g
  • Monosackarider
    3,22 g
  • Sackaros
    2,28 g
  • Magnesium
    70,28 mg
  • Natrium
    387,39 mg
  • Niacin
    5,90 mg
  • Protein
    33,62 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,39 mg
  • Vatten
    201,30 g
  • Vitamin B12
    0,13 µg
  • Vitamin B6
    0,70 mg
  • Vitamin C
    58,77 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    2,05 mg
  • Zink
    1,47 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet