Vegobullar i hamburgerbröd
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök150 g
- Pressad vitlök15 g
- Rapsolja20 g
- Krossade tomater800 g
- Tomater, semitorkade20 g
- Balsamico45 g
- Salt6 g
- Svartpeppar4 g
- Isbergssallad200 g
- Ost100 g
- Kärnfria svarta oliver40 g
TILLAGNING
1. Fräs lök och vitlök. Häll sedan i tomater och semitorkade tomater. Låt puttra och smaka av med balsamico, salt och peppar.
2. Mixa sedan tomatsåsen med en stavmixer till en grov sås.
3. Lägg i Vegobullar i tomatsåsen så att de får puttra med några minuter.
4. Börja med att montera burgaren. Lägg sallad i botten och därefter Vegobullar med lite extra tomatsås.
5. Skär ut små huggtänder av osten och placera dessa mellan brödskivorna.
6. Dela oliver och sätt i tandpetare för att fästa som ögon på brödet.
Tips!
Vegobullar är också ett bra alternativ för en vegansk variant på köttbullar till julbordet!
En burgare med inspiration av den läskiga högtiden, Halloween. Veganska Vegobullar passar minst lika bra i hamburgarbrödet som på tallriken med lite pasta.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)419,62 kcal
- Energi (kJ)1756,36 kJ
- Fett15,58 g
- Enkelomättade fettsyror2,99 g
- Fleromättade fettsyror1,21 g
- Mättade fettsyror2,95 g
- Fiber5,83 g
- Järn1,19 mg
- Kalcium118,51 mg
- Kalium438,96 mg
- Kolesterol9,15 mg
- Kolhydrat36,48 g
- Disackarider1,27 g
- Monosackarider6,64 g
- Sackaros0,26 g
- Magnesium31,06 mg
- Natrium562,48 mg
- Niacin2,26 mg
- Protein30,07 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten137,25 g
- Vitamin B120,23 µg
- Vitamin B60,27 mg
- Vitamin C14,64 mg
- Vitamin D0,19 µg
- Vitamin E2,83 mg
- Zink0,97 mg