Vego burgare med skogschampinjoner
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Skogschampinjoner300 g
- Linser150 g
- Tomat150 g
- Romanasallad100 g
- Parmesanost70 g
- Grillad paprikamajonnäs:
- Majonnäs4 dl
- Paprika125 g
- Sambal oelek1,50 tsk
- Salt och peppar
- Briochebröd600 g
- Ruccolasallad150 g
TILLAGNING
1. Skiva och stek champinjoner och landa ner linserna. Salta och peppra efter smak.
2. Tillaga Vegansk burgare enligt anvisningarna på förpackning.
3. Skiva tomater och sallad.
4. Montera burgaren med stekta champinjoner, linser och sallad. Hyvla parmesan och tillsätt grillad paprika majonnäs.
Grillad paprikamajonnäs:
1. Mixa majonnäs med grillad paprika.
2. Smaksätt med Sambal oelek. Salta och peppra efter smak.
Tips!
Sätt i ett grillspett för att hålla burgaren och alla ingridienser på plats.
En lakto-ovo-vegetarisk burgare på ärtprotein med en riktigt het majonnäs. En riktig favorit i sportsbaren! Servera krispiga mixed fries till burgaren - garanterad succé på menyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)716,34 kcal
- Energi (kJ)2997,79 kJ
- Fett44,46 g
- Enkelomättade fettsyror7,14 g
- Fleromättade fettsyror19,72 g
- Mättade fettsyror5,02 g
- Fiber7,59 g
- Järn1,43 mg
- Kalcium147,49 mg
- Kalium325,01 mg
- Kolesterol51,59 mg
- Kolhydrat38,04 g
- Disackarider2,28 g
- Monosackarider3,81 g
- Sackaros0,93 g
- Magnesium33,42 mg
- Natrium408,77 mg
- Niacin2,72 mg
- Protein37,82 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten113,36 g
- Vitamin B120,59 µg
- Vitamin B60,26 mg
- Vitamin C22,60 mg
- Vitamin D0,24 µg
- Vitamin E2,86 mg
- Zink1,29 mg