Pease burgare med skogschampinjoner

Vego burgare med skogschampinjoner

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skogschampinjoner
    300 g
  • Linser
    150 g
  • Tomat
    150 g
  • Romanasallad
    100 g
  • Parmesanost
    70 g
  • Grillad paprikamajonnäs:
  • Majonnäs
    4 dl
  • Paprika
    125 g
  • Sambal oelek
    1,50 tsk
  • Salt och peppar
  • Briochebröd
    600 g
  • Ruccolasallad
    150 g

TILLAGNING

  1. 1.  Skiva och stek champinjoner och landa ner linserna. Salta och peppra efter smak.

  2. 2.  Tillaga Vegansk burgare enligt anvisningarna på förpackning.

  3. 3.  Skiva tomater och sallad.

  4. 4.  Montera burgaren med stekta champinjoner, linser och sallad. Hyvla parmesan och tillsätt grillad paprika majonnäs.

  5. Grillad paprikamajonnäs:

  6. 1.  Mixa majonnäs med grillad paprika.

  7. 2. Smaksätt med Sambal oelek. Salta och peppra efter smak.

    Tips!
    Sätt i ett grillspett för att hålla burgaren och alla ingridienser på plats.

    En lakto-ovo-vegetarisk burgare på ärtprotein med en riktigt het majonnäs. En riktig favorit i sportsbaren! Servera krispiga mixed fries till burgaren - garanterad succé på menyn. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    716,34 kcal
  • Energi (kJ)
    2997,79 kJ
  • Fett
    44,46 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    19,72 g
  • Mättade fettsyror
    5,02 g
  • Fiber
    7,59 g
  • Järn
    1,43 mg
  • Kalcium
    147,49 mg
  • Kalium
    325,01 mg
  • Kolesterol
    51,59 mg
  • Kolhydrat
    38,04 g
  • Disackarider
    2,28 g
  • Monosackarider
    3,81 g
  • Sackaros
    0,93 g
  • Magnesium
    33,42 mg
  • Natrium
    408,77 mg
  • Niacin
    2,72 mg
  • Protein
    37,82 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    113,36 g
  • Vitamin B12
    0,59 µg
  • Vitamin B6
    0,26 mg
  • Vitamin C
    22,60 mg
  • Vitamin D
    0,24 µg
  • Vitamin E
    2,86 mg
  • Zink
    1,29 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet