Veggie Tortillas Tex Mex
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök200 g
- Vitlök, klyfta3 st
- Majs5 hg
- 1,30 kg
- Smör30 g
- Tacokryddmix50 g
- Tacosås5 hg
- Grönsaksbuljong, färdig3 dl
- Krossade tomater6 hg
- 20 st tortillas400 g
- Salladsmix200 g
- Kidneybönor4 hg
- Hackad Koriander50 g
- Ost, riven200 g
- Crème fraiche450 g
TILLAGNING
1. Hacka lök och vitlök. Stek några minuter, tillsätt sedan färdig buljong, tacokryddmix och krossade tomater. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt bönorna och låt allt bli varmt.
2. Stek Veggie färs enligt anvisning på förpackning och blanda sedan ner tillsammans med ingredienser i steg 1.
3. Värm tortillabröd, fyll med texmexfärsen och servera med crème fraiche, majs, koriander, salsa och lite riven ost.
Tips!
Servera fler grönsaker i skålar som alterntiv så kan matgästerna fylla tortillan med sina favoritgrönsaker.
Servera denna lakto-vegetariska tex mex rätten på den mexikanska tacobuffén på din restaurang eller som lunch i matsalen. Kommer uppskattas av både stora och små.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)733,19 kcal
- Energi (kJ)3072,01 kJ
- Fett34,02 g
- Enkelomättade fettsyror7,99 g
- Fleromättade fettsyror5,82 g
- Mättade fettsyror16,68 g
- Fiber19,51 g
- Järn6,99 mg
- Kalcium419,56 mg
- Kalium1097,50 mg
- Kolesterol59,66 mg
- Kolhydrat56,32 g
- Disackarider3,82 g
- Monosackarider5,86 g
- Sackaros2,89 g
- Magnesium226,32 mg
- Natrium1193,45 mg
- Niacin4,76 mg
- Protein41,19 g
- Riboflavin0,59 mg
- Tiamin0,87 mg
- Vatten361,30 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,85 mg
- Vitamin C23,79 mg
- Vitamin D0,10 µg
- Vitamin E6,36 mg
- Zink4,31 mg