Pease tortillas tex mex

Veggie Tortillas Tex Mex

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gul lök
    200 g
  • Vitlök, klyfta
    3 st
  • Majs
    5 hg
  • Smör
    30 g
  • Tacokryddmix
    50 g
  • Tacosås
    5 hg
  • Grönsaksbuljong, färdig
    3 dl
  • Krossade tomater
    6 hg
  • 20 st tortillas
    400 g
  • Salladsmix
    200 g
  • Kidneybönor
    4 hg
  • Hackad Koriander
    50 g
  • Ost, riven
    200 g
  • Crème fraiche
    450 g

TILLAGNING

  1. 1.  Hacka lök och vitlök. Stek några minuter, tillsätt sedan färdig buljong, tacokryddmix och krossade tomater. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt bönorna och låt allt bli varmt.

  2. 2. Stek Veggie färs enligt anvisning på förpackning och blanda sedan ner tillsammans med ingredienser i steg 1.

  3. 3. Värm tortillabröd, fyll med texmexfärsen och servera med crème fraiche, majs, koriander, salsa och lite riven ost.

    Tips!
    Servera fler grönsaker i skålar som alterntiv så kan matgästerna fylla tortillan med sina favoritgrönsaker.

    Servera denna lakto-vegetariska tex mex rätten på den mexikanska tacobuffén på din restaurang eller som lunch i matsalen. Kommer uppskattas av både stora och små.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    733,19 kcal
  • Energi (kJ)
    3072,01 kJ
  • Fett
    34,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,99 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,82 g
  • Mättade fettsyror
    16,68 g
  • Fiber
    19,51 g
  • Järn
    6,99 mg
  • Kalcium
    419,56 mg
  • Kalium
    1097,50 mg
  • Kolesterol
    59,66 mg
  • Kolhydrat
    56,32 g
  • Disackarider
    3,82 g
  • Monosackarider
    5,86 g
  • Sackaros
    2,89 g
  • Magnesium
    226,32 mg
  • Natrium
    1193,45 mg
  • Niacin
    4,76 mg
  • Protein
    41,19 g
  • Riboflavin
    0,59 mg
  • Tiamin
    0,87 mg
  • Vatten
    361,30 g
  • Vitamin B12
    0,35 µg
  • Vitamin B6
    0,85 mg
  • Vitamin C
    23,79 mg
  • Vitamin D
    0,10 µg
  • Vitamin E
    6,36 mg
  • Zink
    4,31 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet