Veggie Tacogratäng
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, skivad1 kg
- Matolja0,50 dl
- Tacokrydda1,50 dl
- Gul lök200 g
- Vitlöksklyftor2 st
- Vatten4 dl
- Krossade tomater800 g
- Crème fraiche5 dl
- Chilisås100 g
- Philadelphiaost750 g
- Purjolök, strimlad0,50 kg
- Ost, riven500 g
TILLAGNING
1. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök.
Lakto-vegetarisk tacogratäng för både små och stora gäster. Gjord på sojabaserad Veggie färs. En rätt som går utmärkt att laga till många. Serveras med fördel i bleck.
2. Tillsätt färsen och tacokrydda.
3. Häll på krossad tomat, vatten och chilisås och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter.
Portionera upp i bleck.
1. Blanda crème fraiche samt philadelphiaost och bred toppingen på Veggie färsblandningen och skivad potatis.
2. Toppa gratängen med strimlad purjolök och riven ost.
3. Tillaga i ugn på 160 grader i cirka 40 minuter. Testa så potatisen är mjuk.
Tips!
Servera gärna en grönsallad och lite bröd till gratängen.