Veggie lasagne med mozzarella & spenat
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Aubergine600 g
- Salt16 g
- Tomat400 g
- Lasagneplattor900 g
- Basilika, färsk4 dl
- Mozzarella ost, 20%400 g
- Parmesanost100 g
TILLAGNING
1. Skiva aubergin och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt stå i 30 minuter. Skölj av saltet och klappa dem torra.
2. Pensla auberginerna med olivolja. Grilla eller stek i stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
3. Tillaga veggie färsen enligt anvisning på förpackning.
4. Förväll spenaten hastigt. Lägg den i kokande vatten i 10 sekunder, ta upp och låt rinna av.
5. Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager pasta i formen och täck med Veggie färs, skivade tomater, basilika, oregano, aubergine och spenat. Strö över parmesanost och mozzarellaost. Varva lager av pasta, grönsaker och ost. Det översta lagret ska bestå av ost och färsk oregano.
6. Grädda lasagnen i 175 grader i 35-45 minuter eller tills lasagnen är genomvarm och plattorna är mjuka.
Tips!
Servera gärna tillsammans med en fräsch sallad som tillbehör.
Det här är ett receptet för alla lasagneälskare som gillar att tänka nytt. Testa att göra lasgne på Findus veganska Veggie färs och aubergine – klimatsmart, gott och enkelt! Servera den här lasagnen på din restaurangmeny eller skollunchen så ska du få se på en succé.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)787,24 kcal
- Energi (kJ)3293,72 kJ
- Fett26,31 g
- Enkelomättade fettsyror7,05 g
- Fleromättade fettsyror7,02 g
- Mättade fettsyror9,05 g
- Fiber17,50 g
- Järn8,48 mg
- Kalcium552,44 mg
- Kalium1191,10 mg
- Kolesterol31,10 mg
- Kolhydrat76,37 g
- Disackarider0,80 g
- Monosackarider3,20 g
- Sackaros0,50 g
- Magnesium311,29 mg
- Natrium1077,86 mg
- Niacin5,56 mg
- Protein51,89 g
- Riboflavin0,81 mg
- Tiamin0,94 mg
- Vatten278,06 g
- Vitamin B120,84 µg
- Vitamin B60,82 mg
- Vitamin C33,91 mg
- Vitamin D0,24 µg
- Vitamin E8,41 mg
- Zink5,98 mg