Veggie korv med sötpotatis & kål
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sötpotatis750 g
- Grönkål300 g
- Rödkål300 g
- Svartkål300 g
- Cocktailtomater350 g
- Gurka350 g
- Salladsmix250 g
- Örter30 g
- Dijonsenap100 g
- Skånsk senap100 g
- Dill30 g
- Tabasco0,50 msk
- Smetana200 g
- Salt och peppar5 g
- Vitpeppar2 g
TILLAGNING
1. Stek Veggie korven enligt anvisningar på förpackning.
Byt ut de klassiska prinskorvarna på julbordet mot Veggies ovo-vegetariska korv, gjord på sojaprotein.
2. Skiva Veggie korven i små skivor på snedden.
3. Strimla gurka och ställ åt sidan.
4. Skala och skär sötpotatis i två cm kuber. Häll olja på och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
5. Hacka grönkål, rödkål och svartkål och lägg på ett bleck. Ringla över olja och krydda.
6. Rosta grönsakerna de sista 5 minuterna tillsammans med sötpotatisen.
7. Rör om och tillsätt gurka och sallad.
8. Servera sötpotatis och kålsalladen tillsammans med korven på fat eller tallrik.
9. Klicka ut senapscrème på tallriken eller servera vid sidan om.
Tips!
Veggies breda utbud ger det stora möjligheter att servera ett grönare julbord. Spana gärna in Veggies övriga vegetariska sortiment.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)400,38 kcal
- Energi (kJ)1675,28 kJ
- Fett22,82 g
- Enkelomättade fettsyror5,44 g
- Fleromättade fettsyror7,47 g
- Mättade fettsyror5,94 g
- Fiber12,60 g
- Järn2,74 mg
- Kalcium221,50 mg
- Kalium1047,07 mg
- Kolesterol19,20 mg
- Kolhydrat22,32 g
- Disackarider3,06 g
- Monosackarider7,15 g
- Sackaros1,90 g
- Magnesium94,15 mg
- Natrium932,72 mg
- Niacin3,52 mg
- Protein20,63 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten313,38 g
- Vitamin B120,04 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C98,87 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E9,55 mg
- Zink1,47 mg