Veggie korv med ajvar- och surkålsröra

Veggie korv med ajvar- och surkålsröra

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Rör samman majonnäs med ajvar, surkål och peppar.

  2. 2. Stek Veggie korven enligt anvisningar på förpackningen.

  3. 3. Lägg grönsakerna på ett bleck och vänd runt med olja, persilja, salt och peppar. Koka sedan grönsaksblandningen på kokläge 100 grader i 1-2 min.

  4. 4. Skiva korven på snedden i två delar.

  5. 5. Rosta skivor av surdegsbröd i ugnen på 220 grader tills de fått fin gyllenbrun färg. 

  6. 5. Servera grönsaksblandningen och ajvar- och surkålsröran tillsammans med korven på tallrik eller fat med surdegsbrödet vid sidan om.

  7. Tips!

  8. Veggie har många produkter som gör det enklare att servera ett grönt julbord. Se Veggies övriga vegetariska sortiment för tips och inspiration!

  9. Denna Veggie korv på sojaprotein är ett bra vegetariskt alternativ till korv. Servera med en ajvar- och surkålsröra, en twist på en klassisker som kommer passa perfekt till denna korv!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    519,73 kcal
  • Energi (kJ)
    2177,13 kJ
  • Fett
    33,98 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,12 g
  • Fleromättade fettsyror
    11,55 g
  • Mättade fettsyror
    3,39 g
  • Fiber
    9,56 g
  • Järn
    1,59 mg
  • Kalcium
    54,85 mg
  • Kalium
    270,33 mg
  • Kolesterol
    24,80 mg
  • Kolhydrat
    32,53 g
  • Disackarider
    4,39 g
  • Monosackarider
    1,91 g
  • Sackaros
    2,31 g
  • Magnesium
    32,35 mg
  • Natrium
    632,98 mg
  • Niacin
    1,53 mg
  • Protein
    17,47 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    122,82 g
  • Vitamin B12
    0,20 µg
  • Vitamin B6
    0,27 mg
  • Vitamin C
    29,74 mg
  • Vitamin E
    2,87 mg
  • Zink
    0,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet