Veggie korv med ajvar- och surkålsröra
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Majonnäs200 g
- Ajvar relish150 g
- Surkål150 g
- Svartpeppar8 g
- Rapsolja30 g
- Persilja15 g
- Salt6 g
- Svartpeppar4 g
- Surdegsbröd400 g
TILLAGNING
1. Rör samman majonnäs med ajvar, surkål och peppar.
2. Stek Veggie korven enligt anvisningar på förpackningen.
3. Lägg grönsakerna på ett bleck och vänd runt med olja, persilja, salt och peppar. Koka sedan grönsaksblandningen på kokläge 100 grader i 1-2 min.
4. Skiva korven på snedden i två delar.
5. Rosta skivor av surdegsbröd i ugnen på 220 grader tills de fått fin gyllenbrun färg.
5. Servera grönsaksblandningen och ajvar- och surkålsröran tillsammans med korven på tallrik eller fat med surdegsbrödet vid sidan om.
Tips!
Veggie har många produkter som gör det enklare att servera ett grönt julbord. Se Veggies övriga vegetariska sortiment för tips och inspiration!
Denna Veggie korv på sojaprotein är ett bra vegetariskt alternativ till korv. Servera med en ajvar- och surkålsröra, en twist på en klassisker som kommer passa perfekt till denna korv!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)519,73 kcal
- Energi (kJ)2177,13 kJ
- Fett33,98 g
- Enkelomättade fettsyror5,12 g
- Fleromättade fettsyror11,55 g
- Mättade fettsyror3,39 g
- Fiber9,56 g
- Järn1,59 mg
- Kalcium54,85 mg
- Kalium270,33 mg
- Kolesterol24,80 mg
- Kolhydrat32,53 g
- Disackarider4,39 g
- Monosackarider1,91 g
- Sackaros2,31 g
- Magnesium32,35 mg
- Natrium632,98 mg
- Niacin1,53 mg
- Protein17,47 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten122,82 g
- Vitamin B120,20 µg
- Vitamin B60,27 mg
- Vitamin C29,74 mg
- Vitamin E2,87 mg
- Zink0,66 mg