Veggie färs chili sin carne
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök200 g
- Vitlök10 g
- Rapsolja20 g
- Tomatpuré100 g
- Krossade tomater400 g
- Vita bönor i tomatsås1 kg
- Ris långkornigt, kokt1,50 kg
- Svartpeppar
- Salt
- Chilipulver
- Isbergssallad200 g
- 800 g
TILLAGNING
1. Bryn Veggie färs, lök och vitlök i rapsolja.
2. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vita bönor i tomatsås.
3. Smaksätt med chilipulver, salt och svartpeppar.
4. Tillaga Grönsaksblandning med bönor och tomat enligt anvisning på förpackningen. Blanda de sedan med strimlad sallad.
Tips!Servera med ris och eventuellt bröd.
Vegansk chili sin carne på färs av sojaproteinet Veggie. Ett bra alternativ för de gäster som vill äta mer grönt. Sätt rätten på den vegetariska menyn idag!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)758,58 kcal
- Energi (kJ)3174,19 kJ
- Fett8,73 g
- Enkelomättade fettsyror3,24 g
- Fleromättade fettsyror3,27 g
- Mättade fettsyror1,09 g
- Fiber11,52 g
- Järn5,06 mg
- Kalcium379,20 mg
- Kalium857,49 mg
- Kolhydrat137,56 g
- Disackarider2,96 g
- Monosackarider4,73 g
- Sackaros2,86 g
- Magnesium155,22 mg
- Natrium375,15 mg
- Niacin9,75 mg
- Protein24,74 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,75 mg
- Vatten276,17 g
- Vitamin B61,17 mg
- Vitamin C26,84 mg
- Vitamin D0,08 µg
- Vitamin E3,79 mg
- Zink2,80 mg