Veggie färs chili sin carne

Veggie färs chili sin carne

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gul lök
    200 g
  • Vitlök
    10 g
  • Rapsolja
    20 g
  • Tomatpuré
    100 g
  • Krossade tomater
    400 g
  • Vita bönor i tomatsås
    1 kg
  • Ris långkornigt, kokt
    1,50 kg
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Chilipulver
  • Isbergssallad
    200 g
  • 800 g

TILLAGNING

  1. 1. Bryn Veggie färs, lök och vitlök i rapsolja.

  2. 2. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vita bönor i tomatsås.

  3. 3. Smaksätt med chilipulver, salt och svartpeppar.

  4. 4. Tillaga Grönsaksblandning med bönor och tomat enligt anvisning på förpackningen. Blanda de sedan med strimlad sallad.

    Tips!

  5. Servera med ris och eventuellt bröd.

  6. Vegansk chili sin carne på färs av sojaproteinet Veggie. Ett bra alternativ för de gäster som vill äta mer grönt. Sätt rätten på den vegetariska menyn idag!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    758,58 kcal
  • Energi (kJ)
    3174,19 kJ
  • Fett
    8,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,24 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,27 g
  • Mättade fettsyror
    1,09 g
  • Fiber
    11,52 g
  • Järn
    5,06 mg
  • Kalcium
    379,20 mg
  • Kalium
    857,49 mg
  • Kolhydrat
    137,56 g
  • Disackarider
    2,96 g
  • Monosackarider
    4,73 g
  • Sackaros
    2,86 g
  • Magnesium
    155,22 mg
  • Natrium
    375,15 mg
  • Niacin
    9,75 mg
  • Protein
    24,74 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,75 mg
  • Vatten
    276,17 g
  • Vitamin B6
    1,17 mg
  • Vitamin C
    26,84 mg
  • Vitamin D
    0,08 µg
  • Vitamin E
    3,79 mg
  • Zink
    2,80 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet