Veggie burgare med selleristomp & äppelchutney
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 9 kg
- Selleristomp
- Potatis, skalad20 kg
- Margarin500 g
- Selleripuré8 kg
- Mjölk2 liter
- Vitpeppar mald
- Morötter, rårivna1 kg
- Salt
- Persilja100 g
- Äppelchutney
- Salt
- Socker (Klimat)750 g
- Äppelcidervinäger5,50 dl
- Svartpeppar malen
TILLAGNING
Äpplechutney
1. Tärna Äppelklyftorna, lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, vinäger, salt och peppar.Toppa gärna rätten med hackad färsk persilja innan servering.
Veggie burgare - ett gott och grönt alternativ gjort på sojaprotein. Mångsidig burgare som är enkel att laga till många gäster. Passar såväl stora som små gäster.
2. Låt koka utan lock i cirka 5 min. Låt chutneyn kallna.
Veggie burgare
Tillaga Veggie burgare enligt anvisning på förpackningen.
Selleristomp1. Koka potatisen och mosa den.
2. Tillsätt Selleripuré och späd med mjölk.
3. Tillsätt margarin och morötter.
4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt Persilja strax för servering.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)514,77 kcal
- Energi (kJ)2153,82 kJ
- Fett11,80 g
- Enkelomättade fettsyror2,37 g
- Fleromättade fettsyror3,63 g
- Mättade fettsyror3,89 g
- Fiber13,62 g
- Järn3,16 mg
- Kalcium190,89 mg
- Kalium1527,85 mg
- Kolesterol14,92 mg
- Kolhydrat70,35 g
- Disackarider15,53 g
- Monosackarider10,43 g
- Sackaros12,93 g
- Magnesium113,36 mg
- Natrium181,28 mg
- Niacin6,31 mg
- Protein24,26 g
- Riboflavin0,44 mg
- Tiamin1,06 mg
- Vatten470,06 g
- Vitamin B120,12 µg
- Vitamin B60,74 mg
- Vitamin C70,73 mg
- Vitamin D0,23 µg
- Vitamin E4,88 mg
- Zink2,01 mg