Veggie burgare med selleristomp och äppelchutney

Veggie burgare med selleristomp & äppelchutney

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Äpplechutney
    1. Tärna Äppelklyftorna, lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, vinäger, salt och peppar.

  2. Toppa gärna rätten med hackad färsk persilja innan servering.

  3. Veggie burgare - ett gott och grönt alternativ gjort på sojaprotein. Mångsidig burgare som är enkel att laga till många gäster. Passar såväl stora som små gäster.

  4. 2. Låt koka utan lock i cirka 5 min. Låt chutneyn kallna.

  5. Veggie burgare

  6. Tillaga Veggie burgare enligt anvisning på förpackningen.

    Selleristomp

  7. 1. Koka potatisen och mosa den.

  8. 2. Tillsätt Selleripuré och späd med mjölk.

  9. 3. Tillsätt margarin och morötter.

  10. 4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt Persilja strax för servering.

  11. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    514,77 kcal
  • Energi (kJ)
    2153,82 kJ
  • Fett
    11,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,63 g
  • Mättade fettsyror
    3,89 g
  • Fiber
    13,62 g
  • Järn
    3,16 mg
  • Kalcium
    190,89 mg
  • Kalium
    1527,85 mg
  • Kolesterol
    14,92 mg
  • Kolhydrat
    70,35 g
  • Disackarider
    15,53 g
  • Monosackarider
    10,43 g
  • Sackaros
    12,93 g
  • Magnesium
    113,36 mg
  • Natrium
    181,28 mg
  • Niacin
    6,31 mg
  • Protein
    24,26 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    1,06 mg
  • Vatten
    470,06 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,74 mg
  • Vitamin C
    70,73 mg
  • Vitamin D
    0,23 µg
  • Vitamin E
    4,88 mg
  • Zink
    2,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet